Afgelopen week hebben wij deze royale tussenwoning uit 1900 gekeurd.  De gehele woning is uitgebouwd en aan de achterkant is de verdieping opgetrokken, vanaf de voorkant is hier niks van zichtbaar. Een bouwkundige keuring en taxatie zijn twee zaken die u als koper van een woning moet laten uitvoeren voor het verkrijgen van uw hypotheek. Bij ons is het mogelijk om de bouwkundige keuring en de taxatie met elkaar te combineren. Bij het aanvragen van de offerte hoeft u dit allen aan te geven en wij regelen de rest. In de meeste gevallen proberen wij dan de bouwkundige keuring en de taxatie tegelijk uit te voeren. Dit scheelt u tijd en geld, bij ons betaalt u bij ons als u deze twee diensten combineert maar €325,- incl btw voor de NWWI gevalideerde taxatie. Een bijkomend voordeel is dat er maar één afspraak gemaakt hoeft te worden met de verkopers en dat we de bouwkundige keuring en de taxatie tegelijk kunnen uitvoeren, zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Tijdens de keuring hebben we de kopers meerder adviezen gegeven en het onderhoud van de woning uitgebreid door gesproken. Het huis was in prima conditie maar dat moet in de toekomst natuurlijk ook zo blijven. Ik het rapport hebben we dit keer niet alleen maar gebreken beschreven, maar hebben we juist het onderhoud omschreven. Gebreken waren er nauwelijks. Dus ook als u denkt ik heb geen bouwkundige keuring nodig omdat het huis net is verbouwd kan een bouwkundige keuring zeker belangrijk zijn om die goede onderhoudsconditie zo te behouden.

Doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten zien wij meer dan met het blote oog. Zo inspecteren wij standaard het dak en kruipruimte. Als dit niet mogelijk is doordat er geen luik in de vloer aanwezig is kunnen we in veel gevallen als nog onder de vloer kijken doordat wij standaard een endoscoop ter beschikking hebben. Dit is een kleine camera aan een flexibele slang. Is er een gaatje in de muur of vloer van 9 millimeter groot, dan kunnen we met de endoscoop onder de vloer of in de spouw van de muren kijken. Tijdens een bouwkundige keuring kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij standaard vochtmetingen uitvoeren en dus al dan niet met een endoscoop achter constructie onderdelen kijken kunnen wij zonder schade aan te richten een volledig beeld geven van de bouwkundige staat van de woning en geven we daarnaast altijd tips om de woning in de toekomst te onderhouden.

Een huis kopen doet u niet iedere dag. Om inzicht te krijgen in de staat waarin een woning of pand verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Om er zeker van te zijn dat u niet te veel voor uw woning betaalt is het uitvoeren van een taxatie zeer aan te bevelen, daarnaast vraagt uw bank hier standaard ook naar.

Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een huis of pand steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk  sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een bouwkundige keuring met nhg voldoet aan de eisen van de hypotheek verstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Wilt u meer informatie over een bouwkundige keuring en taxatie of heeft u vragen? Wilt u een vrijblijvende offerte laten maken of anderszins een afspraak met ons maken?

Belt u 030 22 70 450 en wij staan u graag telefonisch te woord. Ook per E-mail of via ons aanvraagformulier (Offerte bouwkundige keuring en taxatie) zijn wij u graag van dienst.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.

Back To Top