Voor deze woning in Utrecht in de wijk nieuw Engeland hebben en een bouwkundige keuring Utrecht gedaan. De toekomstige bewoners hebben gekozen voor een optie A rapportage. Dit houdt in dat wij naast de Bouwkundige Inspectie een keuringsrapport leveren met daarin opgenomen een onderhoudsadvies en herstelkostenoverzicht.

Tijdens de Bouwkundige keuring Utrecht zijn we natuurlijk ook in de kruipruimte geweest. De vloerconstructie verkeerde in een goede conditie. Er zijn geen verhoogde vochtpercentages gemeten. Ook zijn er geen sporen aangetroffen van schimmels en/of houtworm. We zien dit toch regelmatig fout gaan. Daarom inspecteren wij standaard altijd de kruipruimte indien dit mogelijk is. De meeste en vaak ook de hoogste herstel kosten ontstaan vaak in de kruipruimte. Daarom voeren wij tijdens de bouwkundige keuring Utrecht in de meeste gevallen de kruipruimte inspectie uit.

Doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten zien wij meer dan met het blote oog. Zo voeren wij standaard een dak en kruipruimte inspectie uit. Als dit niet mogelijk is doordat er geen luik in de vloer aanwezig is kunnen we in veel gevallen als nog onder de vloer kijken doordat wij standaard een endoscoop ter beschikking hebben. Dit is een kleine camera aan een flexibele slang. Is er een gaatje in de muur of vloer van 9 millimeter groot, dan kunnen we met de endoscoop onder de vloer of in de spouw van de muren kijken. Tijdens een bouwkundige keuring kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij standaard vochtmetingen uitvoeren en dus al dan niet met een endoscoop achter constructie onderdelen kijken kunnen wij zonder schade aan te richten een goed beeld geven van de bouwkundige staat van de woning.

Een huis kopen doet u niet iedere dag. Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang.

Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een bouwkundige keuring met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheek verstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Wilt u meer informatie over een bouwkundige keuring Utrecht of heeft u vragen? Wilt u een vrijblijvende offerte laten maken of anderszins een afspraak met ons maken?

Belt u 030 22 70 450 en wij staan u graag telefonisch te woord. Ook per E-mail of via ons aanvraagformulier (Offerte bouwkundige keuring) zijn wij u graag van dienst.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.

# Bouwkundige keuring Utrecht

0 Comments

Leave A Reply

Back To Top