Bouwkundige keuring Woerden

Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren? Dan bent u bij Bouwadvies Mur aan het juiste adres. Bouwadvies Mur is hét onafhankelijke bouwkundig adviesbureau van Utrecht en omstreken. Wij zijn gespecialiseerd in bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen, bouwkundig advies en bouwkundige keuringen.

Offerte aanvragen Contact

Het nut van een bouwkundige inspectie

Een huis kopen of verkopen doet u niet iedere dag. Om inzicht te krijgen in de staat waarin een woning of pand verkeert, is een bouwkundige inspectie van groot belang. Een bouwkundige inspectie voorkomt bijvoorbeeld dat u later voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan. Met een bouwkundig keuringsrapport staat u bovendien sterker bij een eventueel juridisch geschil.

Bent u huiseigenaar en bent u nog (lang) niet van plan om uw huis te verkopen? Ook dan is het raadzaam om eens in de zoveel tijd een inspectie te laten uitvoeren, zodat u weet hoe het bouwkundig met uw woning gesteld is.

De bouwkundige inspectie

Tijdens een bouwkundige inspectie wordt het pand of de woning grondig geïnspecteerd door een gediplomeerd ingenieur van Bouwkundige keuring Woerden. De bouwkundige inspectie is een optische inspectie waarbij geen onderdelen worden gesloopt of verwijderd. Wij maken gebruik van verschillende meetinstrumenten, waardoor wij meer zien dan met het blote oog. Onze inspecteurs maken bijvoorbeeld gebruik van een vochtmeter, een endoscoop, een laserwaterpas, een afstandsmeter, een ladder en klein handgereedschap.

Het Keuringsrapport

In het bouwkundig rapport beschrijft de bouwkundig inspecteur van Bouwkundige keuring Woerden in welke staat hij het pand op het moment van de inspectie aantrof. Hij beschrijft in begrijpelijke taal uitgebreid alle onderdelen met daarbij waar nodig – bij gebreken – de geschatte herstelkosten. Ook voegt hij foto’s toe. U ontvangt het inspectierapport digitale in (pdf) formaat. Zo hebt u, waar u ook bent, uw stukken na ontvangst altijd snel en eenvoudig tot uw beschikking. Daarnaast zijn we bij digitaal versturen van de stukken verzekerd van de aankomst ervan en het bespaart papier.

Onze werkwijze

We spreken met u een tijd af waarop de bouwkundig inspecteur van Bouwkundige keuring Woerden bij het pand aanwezig zal zijn.  Over het algemeen duurt een inspectie 1 tot 1,5 uur. We raden u aan om hierbij aanwezig te zijn. De bouwkundig inspecteur kan u dan ter plekke een mondelinge toelichting, bouwkundige tips en adviezen geven. Bovendien kunt u zelf vragen stellen. Het uitwerken en opstellen van het bouwkundig keuringsrapport doen wij op ons kantoor.

De woning of het pand zal uitgebreid worden geïnspecteerd op de volgende onderdelen:

 • Fundamenten, kruipruimten (beperkt) en vloeren
 • Rioleringsbuizen, ventilatie, leidingen in kruipruimten (beperkt)
 • Metingen met betrekking tot doorslaand- en optrekkend vocht
 • De gevel, het dak, dakbedekking , dakbeschot, goten, zink en schoorstenen
 • Vloeren van verdiepingen, constructiebouwmuren en plafonds
 • Trappen en trappenhuizen
 • Een optische inspectie van de aanwezige installaties
 • De eventuele aanwezigheid van loden leidingen of asbest
 • Het risico op uitstoot van koolmonoxide
 • Brandveiligheid

Vakkundig en Deskundig

Een Bouwkundige keuring Woerden door Bouwkundige keuring Utrecht wordt altijd uitgevoerd door een ervaren bouwkundig inspecteur. De inspecteur is een gediplomeerd ingenieur (HBO bouwkunde). Onze bouwkundig inspecteurs zijn zeer deskundig op het gebied van bestaande bouw en hebben veel werkervaring in en rond Utrecht. De afgelopen jaren hebben wij honderden keuringen uitgevoerd. Bovendien worden de inspecteurs met grote regelmaat bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot bouwkundige inspecties. De kwaliteit van de bouwkundige inspecties en de keuringsrapporten van Bouwadvies Mur is daarom altijd gewaarborgd.

Voordelen van een bouwkundige inspectie met keuringsrapport

 • Bij de aankoop van een woning of pand heeft u een sterke onderhandelingspositie
 • Achteraf staat u niet voor onverwachte kosten
 • Er bestaan geen onzekerheden meer over uw aankoop
 • U hebt onmiddellijk een (schriftelijk) overzicht van de geconstateerde gebreken
 • Een eventueel ongunstig resultaat van een bouwkundige inspectie is op te nemen als ontbindende voorwaarde in een (voorlopig) koopcontract
 • Bij verkoop of verbouwing van uw woning of pand zijn de kosten van de bouwkundige keuring aftrekbaar van de belasting.

Een keuring bij verkoop

Een bouwkundige inspectie met keuringsrapport kan ook voor de verkopende partij voordelig zijn. U bent namelijk volgens de wet verplicht om potentiële kopers op de hoogte te brengen van (verborgen) gebreken. Wanneer u zich aan deze verplichting onttrekt, kunt u later aansprakelijk gesteld worden voor de kosten van het herstel. Door een bouwkundig inspectierapport te overleggen, geeft u volledige inzage in de staat van het pand. Dit zal ook de verkoop bespoedigen, omdat er bij de potentiële koper veel onzekerheden weggenomen zullen zijn.

Wat kost een bouwkundige inspectie met keuringsrapport?

Optie A: Bouwkundige inspectie met keuringsrapport waarin opgenomen onderhoudsadvies, herstelkostenoverzicht en NHG-bijlage (Nationale Hypotheek Garantie).
Optie B: Bouwkundige inspectie, waarbij alle bouwkundige gebreken en/of achterstallig onderhoud in het keuringsrapport worden beschreven.
Optie C: Meeloopinspectie. Hierbij worden de gebreken mondeling toegelicht. Er wordt geen keuringsrapport opgesteld.
Optie D: Bouwkundige nieuwbouwinspectie, waarbij alle bouwkundige gebreken en/of bouwfouten in het keuringsrapport worden beschreven.

Optie A: €325,- incl. btw
Optie B: €275,- incl. btw
Optie C: €149,- incl. btw
Optie D: vanaf €225,- incl. btw

Voorbeeld Bouwkundige keuring optie A

Meerprijzen

Voor woningen of panden meer dan 400 m3 rekenen wij per 100 m3 een toeslag van €35,-.
Voor een in kleur geprint keuringsrapport per post brengen wij €35,- in rekening.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de bouwkundige tekeningen van Bouwadvies Mur of heeft u vragen? Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of een afspraak maken? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 030 22 70 450, e-mail info@bouwadviesmur.nl of ons aanvraagformulier.

Onafhankelijk en objectief

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie, al het tekenwerk en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van onze diensten beïnvloed zouden kunnen worden.