Aanvraag Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning Dakopbouw Utrecht

Heeft u plannen om uw woning te verbouwen en wilt u een dakopbouw Utrecht plaatsen maar weet u niet precies wat er wel en niet mag in uw woning? Bouwadvies Mur zoekt het voor u uit en biedt advies over hoe u het beste te werk kan gaan. Daarnaast kunnen wij u begeleiden in de vergunningsaanvraag en het maken van bouwtekeningen.

In de meeste gevallen is een vergunning verplicht bij een dakopbouw. Soms volstaat een melding en mag u zonder vergunning bouwen. Denk hierbij aan:

Kleine aanpassingen aan een woning, zoals het bouwen van een dakkapel of dakterras, het plaatsen van een dakraam of lichtkoepel, het plaatsen van zonnecollectoren of van een balkonafscheiding, het vervangen van kozijnen of een interne verandering;

Toch geldt voor de meeste verbouwingen dat er een omgevingsvergunning aangevraagd moet worden. Grote aanpassingen zoals het bouwen van een aanbouw, een dakopbouw Utrecht of een bijgebouw;
en bij het bouwen van een nieuwe gebouwen.

Er komt veel kijken bij de aanvraag van een bouwvergunning. Het volgende moet in veel gevallen bij een bouwaanvraag aangeleverd worden:

Plattegronden van de bestaande en nieuwe situatie (gehele pand); bouwtekeningen maken
Gevelaanzichten van bestaande en nieuwe situatie (incl. belendende panden);
Doorsnedes van de bestaande en nieuwe situatie;
Detailtekeningen;
Constructieberekeningen.

Omdat elke verbouwing anders is kunnen wij geen vaste prijzen aanbieden:

Tekenwerk: (Offerte op aanvraag)

Constructieberekening: (Offerte op aanvraag)

Naast de omgevingsvergunning

Met een omgevingsvergunning kunt u voor veel werkzaamheden toestemming vragen. Maar vaak zult u daarnaast ook nog zaken moeten regelen.

Vergunning voor objecten zoals een puincontainer op de stoep of straat;
Als uw bouwterrein hinder veroorzaakt voor het verkeer;
Wet Bibob;
Verplichtingen tijdens en na de bouw.

Monumenten
Voor wijzigingen aan een monument hebt u een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt ook al voor kleine wijzigingen zoals schilderwerk, vervanging van houtwerk of deuren. En natuurlijk voor ingrijpende wijzigingen zoals een verbouwing of het plaatsen van reclame.

Wilt u meer informatie over een Dakopbouw Utrecht of heeft u een andere vragen?
Wilt u een vrijblijvende offerte laten maken of anderszins een afspraak met ons maken?

Belt u 030 22 70 450 en wij staan u graag telefonisch te woord. Ook per E-mail of via ons aanvraagformulier (Offerte Dakopbouw Utrecht) zijn wij u graag van dienst.

Of kom langs voor een adviesgesprek met een kop koffie bij ons kantoor:

Weerdsingel Westzijde 33A
3513 BC, Utrecht