Appartement keuren Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Appartement keuren Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
appartement keuren voorgevel

Bouwkundige aankoopkeuring

Voor dit appartement in Utrecht hebben wij een bouwkundige aankoopkeuring uitgevoerd. Tijdens deze keuring zijn een aantal bouwkundige gebreken geconstateerd. De belangrijkste en een veel voorkomend probleem in de binnenstad van Utrecht is optrekkend vocht.

Optrekkend vocht

Een verhoogd vochtpercentage in de constructie kan ernstige schade veroorzaken, in de vorm van houtrot aan de houten constructieonderdelen. Voornamelijk de begane grondvloeren welke in oudere panden in Utrecht vaak van hout zijn, zijn hier erg gevoelig voor. Ook kunnen schimmels en/of vochtplekken op wanden zichtbaar worden en kan het stucwerk loslaten.

Om schade aan de constructie te voorkomen (het verrotten van de houten balklaag) dient optrekkend vocht (zo laag mogelijk onder de houten balken) geïnjecteerd te worden met kiesol. Kosten van injecteren zijn ongeveer €200,- per strekkende meter.

Tijdens de keuring hebben we onze klant direct advies gegeven over veel voorkomende problemen in en om dit soort appartementen Utrecht. Met deze adviezen geven we onze klanten een goed gevoel bij hun nieuwe woning en geven we aan waar ze op moeten letten.

Interesse in een Bouwkundige keuring?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.