Bouwkundige Inspectie Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige Inspectie Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Bouwkundige Inspectie Utrecht

Bouwkundige inspectie Utrecht

In Utrecht hebben we een bouwkundige inspectie uitgevoerd in een oud stadspand. Bij de aankoop van een wat oudere Utrechtse woning zijn de kopers vaker wat huiverig, en in dit geval was de verkopende partij ook gespannen voor de inspectie. Als uit de bouwkundige inspectie zou blijken dat er veel gebreken aan de woning zijn, kan dat invloed hebben op de koopovereenkomst.

Houtrot in de kruipruimte

Tijdens een bouwkundige inspectie werken wij doorgaans van boven naar beneden. Dat wil zeggen dat eerst de bovenste verdieping wordt bekeken, en als laatste de kruipruimte. Op zolder was er een kleine lekkage bij de schoorsteen, maar dat was gelukkig eenvoudig op te lossen. Verder leek de woning in een nette staat, totdat we aankwamen bij de kruipruimte.

Helaas was er in de kruipruimte sprake van houtrot in een aantal vloerbalken. De slechte ventilatie in de kruipruimte had zijn tol geëist. Meerdere vloerbalken hadden draagkracht verloren, en op meerdere plaatsen was er houtworm waargenomen. Ons advies was om extra ventilatieroosters te plaatsen, de gehele vloer te laten behandelen door een ongediertebestrijder, en helaas moest er een aantal vloerbalken vervangen worden.

Interesse in een bouwkundige inspectie?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord. Of vraag een offerte aan!

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker waardoor u de financiering gemakkelijk rond krijgt.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.