Bouwkundige keuring Zeist

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige keuring Zeist". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Bouwkundige keuring Zeist

Bouwkundige keuring Zeist

Omdat onze klant een woning op het oog had in Zeist, hebben wij daar een bouwkundige keuring uitgevoerd. Samen met de klant zijn wij door de woning heen gegaan, en de bevindingen hebben wij vervolgens gerapporteerd in een keuringsrapport.

De woning in Zeist was een aantal jaar geleden volledig gerenoveerd. Een woning die is gerenoveerd hoeft niet altijd in een goede staat te verkeren. Een vooroorlogse woning heeft jaarlijks onderhoud nodig. Ondanks het feit dat de woning er netjes uit zag, kunnen er altijd gebreken aanwezig zijn. Zo ook bij deze woning in Zeist. Om dit soort redenen is het altijd aan te raden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren voor de koop van een woning.

Lekkage aan het dak

Tijdens de inspectie konden wij middels onze meetapparatuur vaststellen dat er sprake was van lekkage aan het dak. Lekkage is niet altijd zichtbaar. In dit geval was dat ook het geval. Dat wil niet zeggen dat het geen kwaad kan. Wanneer een lekkage zichtbaar wordt, kan de lekkage al blijvende schade hebben aangericht.

De woning in Zeist beschikt over een plat dak. Dakbedekking op platte daken (bitumen) heeft een levensduur van zo’n 25 jaar. Dat wil niet zeggen dat er 25 jaar lang niet naar omgekeken hoeft te worden. De bitumineuze dakbedekking was slechts een aantal jaar oud, maar toch verkeerde deze in matige staat. Toen wij het dak betraden merkten wij op dat aan de kant van de schoorsteen een overgangsnaad open stond. Het bitumen was op dit punt niet goed aan elkaar vast gebrand, waardoor water direct de dakconstructie kon inlopen. Wanneer er sprake is van lekkage aan het dak, kan water eenvoudig de houten dakconstructie aantasten. Als een lekkage aan het dak niet tijdig wordt opgemerkt kan dit ervoor zorgen dat de constructie gaat verrotten. In dit geval kon het eenvoudig opgelost worden, en kon het bitumen weer worden vastgebrand. De onderliggende dakconstructie hoefde nog niet hersteld te worden.

Interesse in een bouwkundige keuring in Zeist?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord. Of vraag een offerte aan!

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker waardoor u de financiering gemakkelijk rond krijgt.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.