Bouwkundige keuring Utrecht Tuinwijk

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige keuring Utrecht Tuinwijk". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Bouwkundige keuring Utrecht Tuinwijk

Bouwkundige keuring

Met een bouwkundige inspectie wordt de situatie beoordeeld en weergegeven waarin de bouwkundig inspecteur de woning of het pand op dat moment aantreft. In het bouwkundige rapport worden alle onderdelen uitgebreid beschreven en waar nodig onderbouwd met herstelkosten van eventuele gebreken aan de woning of het pand. Een bouwkundige inspectie voorkomt dat u later voor minder leuke financiële verrassingen komt te staan. Gaat u een huis of pand kopen of verkopen, dan is een bouwkundige inspectie met keuringsrapport zeker aan te bevelen. Bent u huiseigenaar en bent u nog (lang) niet van plan om uw huis te verkopen, dan is het toch raadzaam om op zijn tijd een inspectie te laten uitvoeren, zodat u weet hoe het bouwkundig met uw woning gesteld is.

Doorslaand vocht door na-isolatie

In Tuinwijk Utrecht hebben we deze woning mooie jaren 30 hoekwoning gekeurd. Volgens het energielabel is de woning volledig nageïsoleerd, waaronder ook de spouwmuren. Tijdens diverse vochtmetingen in de bouwmuren hebben we verschillende vochtwaarden gemeten. De hoge concentratie vocht in de muren komt doordat de muren zijn nageïsoleerd. Hierdoor is er op diverse plekken doorslaand vocht gemeten bij de zijgevel. Er is tijdens het na-isoleren van de spouw gebruikgemaakt van steenwolvlokken. Wanneer de buitenschil van de muur niet voldoende waterdicht is kan dit bij de isolatie komen. Hierdoor raakt de spouw verzadigd met vocht en gaat het doorslaan naar binnen. Erg vervelend als je denkt een goed geïsoleerd huis te kopen! Gelukkig is het allemaal op te lossen door de buitengevel te impregneren om zo te voorkomen dat er meer vocht naar binnen komt.

Tijdens de bouwkundige inspectie wordt het pand of woning grondig geïnspecteerd door een gediplomeerd ingenieur. De bouwkundige inspectie is een optische inspectie waarbij geen onderdelen worden gesloopt of worden verwijderd. Maar doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten (zoals een vochtmeter) zien wij meer dan met het blote oog. Onze inspecteurs maken onder andere gebruik van: Een vochtmeter, een endoscoop, een laserwaterpas, een afstandsmeter, een ladder en wat klein handgereedschap.

Interesse in een Bouwkundige keuring?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.