Bouwkundige keuring Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige keuring Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Optrekkend vocht Utrecht

Bouwkundige keuring

Voor deze benedenwoning in het centrum van Utrecht hebben wij een bouwkundige keuring uitgevoerd. Bij de keuring in Utrecht kwamen we optrekkend vocht tegen. Tijdens een bouwkundige keuring inspecteren we de bouwkundige staat van de woning. Samen met de klant lopen we de gehele woning door, en al gaandeweg vertelt de inspecteur wat hij allemaal tegenkomt. Eén of twee dagen later ontvangt de klant een uitgebreid keuringsrapport met onderhoudsadvies en herstelkosten overzicht.

In het centrum van Utrecht staan de oudste woningen van de stad. Een oude woning hoeft niet altijd in slechte staat te verkeren. Het is belangrijk dat een woning goed wordt onderhouden, net zoals bij deze woning het geval was.

Optrekkend vocht

Waar veel woningen in het centrum van Utrecht last van hebben is optrekkend vocht vanuit de bodem. Utrecht is gebouwd op een zandgrond, dat wil zeggen dat de fundering een stukje in het zand staat. Bij een hoge grondwaterstand kan het voorkomen dat er vocht in de bouwmuren van de benedenwoning trekt. Bij deze woning hebben we met de vochtmeter kunnen vaststellen dat er inderdaad vocht in het onderste gedeelte van de muur aanwezig was. Optrekkend vocht is niet altijd problematisch want vaak is goede ventilatie al de oplossing. We adviseerden de klant om altijd de ventilatieroosters open te laten staan, en af en toe een raam open te zetten. Wanneer optrekkend vocht een probleem wordt, kan het injecteren van een muur de oplossing zijn.

De benedenwoning maakt deel uit van een VvE (Vereniging van Eigenaren). Tijdens de inspectie merkten wij op dat de schoorsteen op het bovenliggende appartement in slechte staat verkeerde. Door het oude voegwerk op de schoorsteen was de waterwerende laag van de stenen afgenomen. Dat heeft als gevolg dat de schoorsteen zich als een spons volzuigt met water. Tijdens vorst is was de schoorsteen kapotgevroren. Los gezien van het feit dat dit lekkage als gevolg heeft, kan dit ook erg gevaarlijk zijn! De schoorsteen diende hersteld te worden, en dit is in dit geval een kostenpost voor de vereniging van Eigenaren.

Interesse in een kruipruimte inspectie?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord. Of vraag een offerte aan!

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker waardoor u de financiering gemakkelijk rond krijgt.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.