Bouwkundige keuring Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige keuring Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact

Bouwkundige keuring

Voor deze woning in Utrecht in de wijk Transwijk hebben en een bouwkundige keuring gedaan. De toekomstige bewoners hebben gekozen voor een optie A rapportage. Dat houdt in dat wij naast de Bouwkundige Inspectie een keuringsrapport leveren met daarin opgenomen een onderhoudsadvies en herstelkostenoverzicht.

Dakinspectie

Tijdens de Bouwkundige keuring zijn we natuurlijk op het dak geweest. Normaal gesproken hebben we een iets kleinere ladder tot onze standaard uitrusting, maar we maken ook graag uitzonderingen als het dak hoger is. De technische staat van de dakbedekking verkeerde helaas in slechte conditie, evenals de loodloketten. Als de dakbedekking niet voldoende verlijmd zit aan het dakbeschot worden er luchtbellen zichtbaar. De dakbedekking was aan het verouderen en aan het uitdrogen. Er waren veel scheuren en gaten in de dakbedekking zichtbaar. Dit vergroot de kans op lekkages sterk. Het einde van de technische levensduur van de dakbedekking was bereikt en moest op korte termijn volledig vervangen moeten worden.

De toekomstige bewoners moeten er rekening mee houden dat op korte termijn rekening gehouden dient te worden met het vervangen van het gehele dak. Hierbij dient er ook rekening te worden gehouden met vervangen van de loodloketten en de randafwerking.

Voor de rest zijn na de uitgebreide inspectie weinig noemenswaardige bouwkundige gebreken opgemerkt en was de woning goed onderhouden.

Interesse in een Bouwkundige keuring?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.