Bouwkundige keuring Wittevrouwen Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige keuring Wittevrouwen Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Bouwkundige keuring Wittevrouwen Utrecht 4

Bouwkundige keuring

In augustus 2015 hebben wij deze royale tussenwoning uit 1905 gekeurd. In 2002 is de gehele woning uitgebouwd en verbouwd. In eerste instantie een goed onderhouden woning waar we in de kruipruimte toch een vervelende ontdekking hebben gedaan. We hebben hier sporen van houtworm vastgesteld. Omdat we er nog op tijd bij waren kon de houtworm nog goed bestreden worden en valt de herstel kosten mee. Wanneer u hier niks aan doet kan het zo zijn dat u binnen een periode van 3 jaar de gehele vloer moet vervangen.

Doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten zien wij meer dan met het blote oog. Zo voeren wij standaard een dak en kruipruimte inspectie uit. Als dit niet mogelijk is doordat er geen luik in de vloer aanwezig is kunnen we in veel gevallen als nog onder de vloer kijken doordat wij standaard een endoscoop ter beschikking hebben. Dit is een kleine camera aan een flexibele slang. Is er een gaatje in de muur of vloer van 9 millimeter groot, dan kunnen we met de endoscoop onder de vloer of in de spouw van de muren kijken. Tijdens een bouwkundige keuring kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij standaard vochtmetingen uitvoeren en dus al dan niet met een endoscoop achter constructie onderdelen kijken kunnen wij zonder schade aan te richten een goed beeld geven van de bouwkundige staat van de woning.

Interesse in een Bouwkundige keuring?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.