Bouwkundige keuring Wittevrouwensingel Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige keuring Wittevrouwensingel Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact

Vochtprobleem in souterrain

Dit royale appartement uit 1987 is door ons gekeurd. In eerste instantie oogt dit als een onderhoudsvrij appartement is waar weinig mis mee kan zijn. Maar tijdens de keuring is ons toch een aantal zaken opgevallen.  De belangrijkste hiervan waren de lekkage in de badkamer en het vochtprobleem in het souterrain. Er is veel vocht in de vloeren en wanden van het souterrain gemeten. Loslatend en beschadigd stucwerk is reeds aanwezig. De ventilatie van het souterrain is onvoldoende.

Toelichting: Een verhoogd vochtpercentage in de constructie kan schade veroorzaken, in de vorm van zichtbaar wordende schimmels en/of vochtplekken op wanden. Daarnaast kan het stucwerk loslaten.

Advies: Om van het probleem af te komen dienen de vloeren en wanden (bouwmuren) geïnjecteerd te worden. Dit is een vrij dure en ingrijpende oplossing welke het beste complexmatig aangepakt kan worden, anders bestaat de kans dat het probleem zich verplaatst. Als eerste adviseren wij u ventilatieroosters te laten plaatsen. Ook is het belangrijk om vooral in de winter de ruimte te verwarmen. Op deze manier wordt het souterrain een stuk behaaglijker.

Bouwkundige keuring

Doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten zien wij meer dan met het blote oog. Zo voeren wij standaard een dak- en kruipruimte inspectie uit. Tijdens een bouwkundige keuring kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij standaard vochtmetingen en andere metingen uitvoeren kunnen wij zonder schade aan te richten een goed beeld geven van de bouwkundige staat van de woning.

Interesse in een Bouwkundige keuring?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.