Bouwkundige keuring Zuilen

Vorige week hebben wij bij dit beneden appartement uit 1930 een bouwkundige keuring Zuilen (in Utrecht) uitgevoerd. Tijdens deze keuring konden we via het platte dak van de uitbouw het hoofd dak betreden. Deze bleek in goede conditie te verkeren en geen risico te vormen voor onverwachte en hoge herstelkosten op termijn. Tijdens de bouwkundige keuring Zuilen hebben we ook de kruipruimte geïnspecteerd. Door onze ervaring in Utrecht weten we goed waar we op moeten letten. Zuilen kent nogal een hoge grond waterstand, zolang de ventilatie onder de vloer goed is zijn er weinig problemen te verwachten. Maar vaak gaat het mis als ventilatie roosters dicht worden gezet of als de vloer wordt geïsoleerd. Tijdens de bouwkundige keuring in Zuilen letten we daarom altijd extra op de ventilatie. In dit geval waren er in het verleden wel problemen geweest maar deze zijn vakkundig opgelost. Zo zijn er meerder vloerbalken vervangen en doordat ook de ventilatie is verbeterd verkeerd de vloer op het moment van de bouwkundige keuring in goede conditie.

Een bouwkundige keuring zuilen en een taxatie zijn vaal zaken die u als koper van een woning wilt laten uitvoeren. Daarom hebben wij deze twee diensten gecombineerd. Bij het aanvragen van de offerte hoeft u deze twee diensten maar aan te geven en wij regelen de rest voor u. In veel gevallen proberen wij dan de bouwkundige keuring en de taxatie tegelijk uit te voeren. Dit scheelt u tijd en geld, bij ons betaalt u bij ons als u deze twee diensten combineert maar €325,- incl btw en validatie kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie. Een bijkomend voordeel is dat er maar één afspraak gemaakt hoeft te worden met de verkopers en dat we de bouwkundige keuring en de taxatie tegelijk kunnen uitvoeren, zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Tijdens de bouwkundige keuring hebben we de kopers enkele adviezen gegeven en het onderhoud van de woning uitgebreid door gesproken. Het appartement verkeerde op een verouderde gaskachel na in een goede conditie. Om dit in de toekomst ook zo te houden is onderhoud erg belangrijk. In het bouwkundig rapport beschrijven we niet alleen maar de bouwkundige gebreken, maar geven we ook uitgebreide onderhoudsadviezen en andere bouwkundige tips. Wanneer u denkt wij hebben geen bouwkundige keuring Zuilen nodig omdat het appartement of huis net is verbouwd kan een bouwkundige keuring van groot belang zijn om de goede bouwkundige staat te behouden.

Wij maken tijdens de bouwkundige keuring Utrecht gebruik van verschillende meetinstrumenten hierdoor zien wij meer dan met het blote oog. Zo inspecteren wij standaard het dak en kruipruimte. Als dit niet mogelijk is doordat er geen luik in de vloer aanwezig is kunnen we in veel gevallen als nog onder de vloer kijken doordat wij standaard een endoscoop ter beschikking hebben. Dit is een kleine camera aan een flexibele slang. Is er een gaatje in de muur of vloer van 10 millimeter groot, dan kunnen we met de endoscoop onder de vloer of in de spouw van de muren kijken. Tijdens een bouwkundige keuring in Utrecht kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij standaard vochtmetingen uitvoeren en dus al dan niet met een endoscoop achter constructie onderdelen kijken kunnen wij zonder schade aan te richten een volledig beeld geven van de bouwkundige staat van de woning en geven we daarnaast altijd tips om de woning in de toekomst te onderhouden.

Een huis kopen doet u niet iedere dag. Om inzicht te krijgen in de staat waarin een woning of pand verkeert is een bouwkundige keuring zuilen van groot belang. Om er zeker van te zijn dat u niet te veel voor uw woning betaalt is het uitvoeren van een taxatie zeer aan te bevelen, daarnaast vraagt uw bank hier standaard ook naar.

Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een huis of pand steeds vaker om een bouwkundig keuringsrapport gevraagd. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk  sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een bouwkundige keuring met nhg voldoet aan de eisen van de hypotheek verstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Wilt u meer informatie over een bouwkundige keuring Utrecht en taxatie of heeft u vragen? Wilt u een vrijblijvende offerte laten maken of anderszins een afspraak met ons maken?

Belt u 030 22 70 450 en wij staan u graag telefonisch te woord. Ook per E-mail of via ons aanvraagformulier (Offerte bouwkundige keuring en taxatie) zijn wij u graag van dienst.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.

Project Details

  • Date dec 2016
  • Labeled
Back To Top