Bouwtechnische keuring Utrecht Wittevrouwen

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwtechnische keuring Utrecht Wittevrouwen". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
huis voorgevel boom

Bouwtechnische keuring

In Wittevrouwen staat deze pas gerenoveerde tussenwoning uit 1905. In dit pand hebben wij een bouwtechnische keuring uitgevoerd. In 2011 is de gehele woning gerenoveerd, uitgebouwd en verbouwd. In eerste instantie een goed onderhouden woning, maar na wat metingen hebben wij toch een vervelende ontdekking gedaan. Doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten zien wij meer dan met het blote oog. Zo voeren wij standaard vochtmetingen uit. Tijdens een bouwkundige keuring kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij metingen uitvoeren, kunnen wij als het ware achter constructieonderdelen kijken, en zonder schade aan te richten een goed beeld geven van de bouwkundige staat van de woning.

Optrekkend vocht

In de kruipruimte en in de bouwmuren op de begane grond hebben we in dit pand sporen van vocht vastgesteld. Vocht in de kruipruimte en de bouwmuren kan verschillende oorzaken hebben. In dit geval was er sprake van optrekkend vocht vanuit de fundering van het pand. Dit is een veel voorkomend probleem in Wittevrouwen en andere wijken in Utrecht. Een verhoogd vochtpercentage in de constructie kan ernstige schade veroorzaken, bijvoorbeeld in de vorm van houtrot aan de houten constructieonderdelen (vloer op de begane grond). Ook kunnen schimmels en/of vochtplekken op wanden zichtbaar worden of kan het stucwerk loslaten. Om optrekkend vocht te verhelpen adviseren wij ten eerste altijd om de woning beter te ventileren. Het is belangrijk dat de toe- en afvoer van lucht altijd mogelijk is, zeker in oude panden. Wanneer extra ventileren niet helpt, is de oplossing om de muren te injecteren.

Interesse in een Bouwkundige keuring?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker zo krijgt u de financiering gemakkelijker rond.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.