Constructietekening muurdoorbraak

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige tekeningen project "Constructietekening muurdoorbraak". Benieuwd naar de Bouwkundige tekeningen mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Constructieberekening muurdoorbraak

Dragende muur verwijderen

Een klant van ons had een appartement gekocht in Maarssen met het idee om daar te gaan verbouwen. In dit ruime appartement was genoeg ruimte, maar de kamerindeling was niet optimaal. Daarom bedachten wij om een dragende muur in de woonkamer door te breken, om ruimte te maken voor een open keuken. Voor de muurdoorbraak was een constructietekening nodig. Als het gaat om het verwijderen van een dragende muur, dan komt er nog meer bij kijken. Er moeten namelijk tekeningen gemaakt worden, en er moet een vergunning worden aangevraagd.

Constructietekening muurdoorbraak

Wij zeggen altijd dat álles mogelijk is. Maar voor een muurdoorbraak is heel belangrijk om een constructietekening te maken, want op basis daarvan wordt de berekening gedaan. Onze klant woonde in een flat op de bovenste verdieping, dus de muur droeg het gewicht van het dak. Door het laten maken van een constructieberekening wordt er bepaald welke vervangende constructie de dragende muur kan vervangen.

Wij kwamen bij onze klant in Maarssen op locatie om de plannen te bespreken, en na te denken over de mogelijkheden die er zouden ontstaan na de muurdoorbraak. Wij maakten de bouwtekeningen, de constructieberekeningen, en ook vroegen wij de vergunning aan bij de gemeente.

Info over constructietekening muurdoorbraak?

Vraag een offerte aan! Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.