Constructieberekening muurdoorbraak

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige tekeningen project "Constructieberekening muurdoorbraak". Benieuwd naar de Bouwkundige tekeningen mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Constructieberekening muurdoorbraak

Constructieberekening muurdoorbraak

Een klant van ons had een appartement gekocht in Maarssen met het idee om daar een verbouwing te gaan doen. In dit ruime appartement was genoeg ruimte, maar de kamerindeling was niet optimaal. Daarom had onze klant bedacht om een dragende muur in de woonkamer door te breken, om ruimte te maken voor een open keuken. Voor de muurdoorbaak was een constructieberekening nodig. Als het gaat om het verwijderen van een dragende muur, dan komt er nog meer bij kijken. Er moeten namelijk tekeningen gemaakt worden, en er moet een vergunning worden aangevraagd.

Wij zeggen altijd dat álles mogelijk is. Maar voor een muurdoorbraak is een constructieberekening heel belangrijk. Onze klant woonde in een flat op de bovenste verdieping, dus de muur droeg het gewicht van het dak. Door het laten maken van een constructieberekening kan er bepaald worden door wat voor balk een dragende muur vervangen kan worden. In bijna alle gevallen moeten er eerst bouwtekeningen gemaakt worden. Met behulp van bouwtekeningen kan de constructieberekening gemaakt worden.

Wij zijn bij onze klant in Maarssen komen kijken om de plannen te bespreken en na te denken over de mogelijkheden die er zouden ontstaan na de muurdoorbraak. Wij hebben de bouwtekeningen gemaakt, de constructieberekeningen gemaakt, en natuurlijk hebben wij de vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Info over constructieberekening in Utrecht?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.

Constructieberekening muurdoorbraak