Dakopbouw in Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige tekeningen project "Dakopbouw in Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige tekeningen mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Daopbouw in Utrecht

Daopbouw in Utrecht

Eind 2019 hebben we een project gedaan voor een dakopbouw in Utrecht. Eigenlijk, waren het zelfs twee dakopbouwen. Onze klanten woonden namelijk naast elkaar in Hoograven, en waren de laatsten in hun straat die nog geen extra verdieping op hun woning hadden gerealiseerd. We hebben hun geholpen met het ontwerp en het uitwerken van meerdere varianten van de dakopbouw. Daarnaast hebben we natuurlijk de bouwtekeningen gemaakt en de vergunning voor onze klanten aangevraagd bij de gemeente Utrecht.

Laatste in de straat

In de straat waren over de afgelopen jaren al tal van dakopbouwen gerealiseerd. Als je één van de laatsten bent in je straat, heeft dat als voordeel dat een vergunning voor een dakopbouw eigenlijk altijd wel wordt verleend. Het heeft echter ook een nadeel, namelijk dat er rekening gehouden moet worden met de bestaande ontwerpen elders in de straat. Een nieuwe dakopbouw moet eigenlijk een soortgelijk uiterlijk hebben als die van je buren, waardoor de ontwerpvarianten niet eindeloos zijn. Als je dus de eerste bent in je straat in Utrecht die een dakopbouw gaat realiseren, kan je enigszins de standaard zetten voor alle dakopbouwen die in de toekomst nog gaan komen.

Ontwerp dakopbouw

Gelukkig zijn er voor een dakopbouw in Utrecht toch altijd nog vele ontwerpkeuzes die gemaakt kunnen worden. In dit geval hebben we een mooie dakopbouw ontworpen, met voor beide woningen aan de achterkant een klein balkon. Door de grote glazen deuren richting het balkon gaat de lichtinval fantastisch worden. Daarnaast heeft één van de twee buren er ook nog voor gekozen bovenop de opbouw een dakterras te laten maken.

Info over dakopbouw in Utrecht?

Vraag een offerte aan! Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.