Vergunning dakkapel Utrecht

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige tekeningen project "Vergunning dakkapel Utrecht". Benieuwd naar de Bouwkundige tekeningen mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
vergunning dakkapel utrecht 3

Vergunning dakkapel Utrecht

Het is niet altijd direct duidelijk of er voor een dakkapel in Utrecht een vergunning nodig is. Eigenlijk is er in alle gevallen in Utrecht een vergunning nodig wanneer de dakkapel aan de voorzijde van de woning wordt geplaatst. Aan de achterzijde van de woning is er niet altijd een vergunning nodig voor een dakkapel. Dat wil niet zeggen dat er dan helemaal geen regels gelden. Er moet altijd rekening gehouden worden met bepaalde afmetingen en andere aspecten. In gemeente Utrecht gelden er strenge regels.

Twee dakkapellen

In Utrecht hebben wij onlangs een vergunning aangevraagd voor een dakkapel. In dit geval was het mooi om twee kleine dakkapellen naast elkaar te plaatsen. Dit is voor veel huizen niet mogelijk, maar in dit geval leek het ons ten goede komen van het ontwerp van de voorgevel. Bij het ontwerpen van dakkapellen mag je vaak niet meer dan 50% van het dakvlak bebouwen. Omdat onze klant een uitzonderlijk breed huis had, kregen we een vergunning voor twee dakkapellen naast elkaar. Uiteindelijk ging de gemeente Utrecht dus akkoord met het ontwerp.

Info over vergunning dakkapel Utrecht?

Vraag een offerte aan! Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.