Vergunningsaanvraag dakopbouw

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige tekeningen project "Vergunningsaanvraag dakopbouw". Benieuwd naar de Bouwkundige tekeningen mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Vergunningsaanvraag dakopbouw

Vergunningsaanvraag dakopbouw

Als je in Utrecht je woning wil uitbreiden, dan is het niet altijd gewenst om uit te bouwen. Bovendien gelden er in Utrecht strenge regels over uitbouwen in de tuin. Wat je steeds vaker ziet, vooral in de binnenstad van Utrecht, zijn dakopbouwen. Voor zo’n verbouwing moet er natuurlijk eerst een vergunningsaanvraag worden gedaan bij de gemeente. In veel straten in Utrecht zijn er tal van woningen die een extra verdieping op hun woning hebben gerealiseerd.

Voor onze klanten in Utrecht Lombok hebben wij de gehele vergunningsaanvraag voor een dakopbouw verzorgd. Ze woonden in een leuk huisje, maar ze waren toe aan een uitbreiding van hun huis. Toen wij bij onze klanten thuis langskwamen hebben wij samen nagedacht over het ontwerp van de dakopbouw. Door daar samen over na te denken zijn we tot het beste ontwerp gekomen. Natuurlijk weten wij ongeveer welke eisen er gelden voor een dakopbouw. Dat kan ook per wijk of straat verschillen. In dit geval moest er aan de voorgevel een hellende kap komen met dakramen. Deze kant van de opbouw was geschikt voor een badkamer. Aan de achtergevel hebben we een mooi frans balkon ontworpen, wat de slaapkamer nog mooier maakt.

Voor dit project hebben wij alle communicatie richting de gemeente gedaan. Binnen twee maanden hebben wij het ontwerp gemaakt, de constructieberekeningen gedaan, en was de vergunning verleend.

Info over vergunningsaanvraag Utrecht?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord.

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.