Bouwkundige keuring Bilthoven

Bekijk hier ons recent voltooide Bouwkundige keuring project "Bouwkundige keuring Bilthoven". Benieuwd naar de Bouwkundige keuring mogelijkheden voor uw woning in Utrecht? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundig adviesbouwkundige keuringen, taxaties en het maken van bouwtekeningen voor vergunningsaanvragen.


Offerte aanvragen Contact
Bouwkundige keuring Bilthoven

Bouwkundige keuring in Bilthoven

Ook in Bilthoven voeren wij bouwkundige keuringen uit. Zo ook in deze Bilthovense rijwoning. Op voorhand een prima woning uit 1973. Tijdens de keuring zijn toch een aantal gebreken naar voren gekomen. Doordat wij gebruik maken van verschillende meetinstrumenten zien wij meer dan met het blote oog. Zo voeren wij standaard een dak- en kruipruimteinspectie uit.

Tijdens een bouwkundige keuring kunnen we natuurlijk geen hak, breek of sloopwerkzaamheden uitvoeren. Maar doordat wij standaard vochtmetingen uitvoeren en al dan niet met een endoscoop achter constructie onderdelen kijken kunnen wij zonder schade aan te richten een goed beeld geven van de bouwkundige staat van de woning.

Houtrot in de kozijnen

Tijdens deze keuring kwam naar voren dat de staat van de kozijnen een stuk slechter was dan vooraf bekend. Houtrot is niet altijd visueel waarneembaar, met name bij geschilderde onderdelen, wanneer de houtrot van binnen uit komt. De expansie van houtrot kan snel gaan, vooral bij een temperatuur boven de 5 graden Celsius in combinatie met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Houtrot kan ook van binnenuit het hout naar buiten treden. De aanstaande kopers dachten enkel te hoeven schilderen, maar doordat houtrot meerdere delen heeft aangetast diende een deel van de kozijnen gerepareerd of zelfs vervangen te worden.

Interesse in een bouwkundige keuring in Bilthoven?

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak staan we u graag telefonisch of per e-mail te woord. Of vraag een offerte aan!

ing. Jesper Mur
Bouwkundig adviseur

T  030 22 70 450
E  info@bouwadviesmur.nl

Om inzicht te krijgen in de staat waarin een pand of woning verkeert is een bouwkundige inspectie van groot belang. Tegenwoordig wordt bij de aan- of verkoop van een pand of woning steeds vaker om een bouwkundig inspectierapport gevraagd door de geldverstrekker. Met zo’n bouwkundig keuringsrapport van Bouwadvies Mur staat u bij eventuele juridische geschillen namelijk een stuk sterker. Een ander bijkomend voordeel is dat u met een Bouwkundige keuring Utrecht met NHG voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker waardoor u de financiering gemakkelijk rond krijgt.

Bouwadvies Mur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij de door haar uitgevoerde bouwkundige inspectie en het opstellen van het bouwkundig keuringsrapport. Bouwadvies Mur verklaart geen enkel belang te hebben in of bij enig aannemersbedrijf, makelaardij of tussenpersoon waardoor de resultaten van de inspectie beïnvloed zouden kunnen worden.